La Caixa i les nostres dades

Des de fa temps no soc client de la Caixa però segueixo sent cotitular d’algun compte. Fa uns dies vaig anar-hi per cancel·lar una assegurança i em van demanar per renovar la captura del meu DNI.

Fins aquí tot normal, sembla que els obliguen a tenir aquestes dades actualitzades, un cop escanejat el DNI em diuen que han d’omplir unes dades socioeconòmiques per evitar el blanqueig de capitals (i per discriminar alguns clients que no encaixen en el seu model em van dir), són dades molt personals, on treballo, des de quan, quan cobro, si tinc tractes amb països de l’estranger i alguna altra cosa per l’estil.Quan ja anava a firmar vaig veure el típic bloc que indica que acceptem cedir les dades amb l’agreujant que no només fan servir les dades per les seves pròpies comunicacions personals sinó que a més també cedeixen les vostres dades personals a tercers perquè també us puguin fer publicitat a partir del que saben de vosaltres. Vaig demanar que m’imprimissin els condicions del contracte que acaba de signar per revisar-ho.

Revisant el text, si acceptem aquestes condicions d’ús permetem a la caixa a vendre les nostres dades a qualsevol que ho vulgui pagar (venda i distribució de bens i serveis ho inclou pràcticament tot). Quan vaig veure aquestes condicions vaig demanar de canviar-ho i no em van posar cap inconvenient, em varen dir que m’havien presentat el contracte estàndard i que sempre ho feien així.

Crec que si pretenen vendre les nostres dades ens ho haurien de preguntar de manera molt més clara que en un contracte que es firma amb una tauleta i que només imprimiran si ho demanem.

 

 

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *