Vendre un vehicle de segona ma

Aquesta entrada és una mica diferent de les habituals, però he pensat que seria interessant documentar una mica el procés que es pot seguir per fer una venda de vehicle per internet.

El primer que necessitem és el lloc on vendre, per l’experiència que tinc el pitjor lloc és segundamano, en aquest moment la meitat de ofertes són de cotxes inexistents (et miren d’estafar simulant el transport del vehicle) o bé són compradors que volen pagar per paypal per després cancel·lar la transferència i quedar-se el vehicle. Més fiable sembla autoscout24 (tot i que sempre hem de vigilar).

A l’hora de posar el vehicle en venda haurem de posar com més detalls millor, però necesitarem l’any de matriculació i model i marca exactes, també necessitem les fotos que indiquin l’estat del cotxes. De manera gratuïta en podem pujar 5 de diferents, el millor és fer les fotos que ens recomanen a la propia web de compravenda.

fotos_cotxeUn cop algú hagi vist el nostres anunci i s’interessi per comprar el nostre vehicle, hem de preparar els papers per fer la compravenda. Des de la mateixa pàgina ens ofereixen un contracte de mostra. Bàsicament compromet a les dues parts a no enganyar l’altre, el contracte original assumeix que el cotxer està al corrent d’assegurança i de ITV, si no és el cas podeu fer servir el contracte modificat que tinc aquí tambe.

Per tal de fer el canvi de titular es necessiten els següents documents:

  • Fitxa tècnica
  • Permís de circulació
  • Fotocopia del dni del propietari

A més el comprador (el venedor no cal que es preocupi) també necessitarà.

  • Fotocopia del dni del comprador
  • Formulari 620 per transmissió del vehicle

Amb això ja haurieu de tenir el cotxe fora de casa i els diners a la butxaca.

 

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *