Pagerank +1

Cap allà al gener vaig començar amb aquest blog. Des de llavors he anat afegit contingut en funció del que m’ha interessat o del que he estat buscant en cada moment sempre intentant posar nova informació.

Una de les coses que més m’interessava era veure com funciona el tema del posicionament  i per tant em vaig començar a mirar la manera com google i en general els buscadors fan per destacar un contingut respecte un altre. Google fa servir un sistema que es diu pagerank (com ja vaig comentar en una entrada anterior)

A l’hora de veure com ens està veient google hi ha dues mètriques que ens interessen. Una seria el pagerank que ja he comentat i l’altre és veure quantes pàgines té google indexades (o sigui, quantes pàgines del nostre lloc web te google emmagatzemades)

Per exemple en aquest blog, a dia d’avui google ja té 38 pàgines indexades i ja ha passat el pagerank de zero a 1. Això és molt important. Això fa que si per exemple busqueu “tauleta gràfica” l’article d’aquest blog surti a la primera pàgina de google destacant per sobre la resta d’articles que puguin tenir pagerank 0.

Algunes pàgines de referència en l’ambit català i les seves estàdistiques:

  • gnulinux.cat tenen actualment 23100 pàgines indexades i té un pagerank de 5 sobre 10
  • girona.com té actualment 8620 pàgines indexades i un pagerank de 5 sobre 10
  • softcatala.org té ara mateix 124000 pàgines indexades i un pagerank de 7 sobre 10

De totes maneres hi ha una gran quantitat de sistemes il·legitims per millorar el posicionament coneguts com spamdexing o black SEO. Aquests sistemes van des d’espamejar els forums de internet amb l’adreça de la seva pàgina fins a crear milions de webs que apunten entre elles per tal d’intentar enganyar al motor de google. En algun moment en parlaré i també del que fa servir google per identificar aquests tramposos.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *