Amagar fitxers i carpetes compartides quan compartim fitxer amb samba

Si feu servir el Picasa per organitzar les vostres fotos haureu vist que sempre crea una carpeta que es diu Originals, en linux la carpeta es diu .picasaoriginals, també crea un fitxer ocult que es diu .picasa.ini amb informació important que necessita.

Si esteu compartint les fotos a la xarxa normalment no us interessarà que aquests fitxers siguin visibles ni editables, el picasa no s’agafa gaire bé que li manipulin les carpetes sense saber-ho i té tendéncia a deixar les miniatures mal formades, barrejar les cares de la gent que hem etiquetat i altres coses per l’estil.

Si voleu evitar que aquests fitxers es comparteixin sembla que la millor opció és fer servir una opció de samba que es diu veto files (també es pot fer amb un hide si només voleu que les carpetes o fitxers s’ocultin). Aquest és el fitxer de configuració del meu directori de fotos.

[fotos]
   comment = Fotos
   path = /mnt/Fotos
   writable = yes
 veto files = /.picasaoriginals/.picasa.ini/

Aquests canvis no seran visibles fins que recarregueu la configuració del samba i torneu a fer la connexió de xarxa.

Amb aquests canvis podrem treballar amb les mateixes fotos des de un altre ordinador, per exemple fent servir l’iPhoto des de un mac sense veure les carpetes dues vegades.

Més informació sobre les comandes del samba aquí

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *