Afegit a la campanya de navegaentacatalà

Des d’avui aquest blog ja està unit a la campanya de navega en català. En que consisteix això?

Quan naveguem per internet, el nostre navegador està anunciant a cada pàgina on anem unes propietats, per exemple el sistema operatiu (Linux, Windows, Mac, ..), la mida de la nostra pantalla (1024 x 768, 800 x 600, dispositus móbils) i d’aquesta manera moltes més propietats.

Això permet a l’autor de la pàgina adaptar la presentació del contingut a la seva audiència, així per exemple si algú fa servir una pantalla molt petita, farem la lletra més gran per tal que tingui bona visibilitat.

El mateix passa amb l’idioma del navegador (atenció que no és el mateix que l’idioma dels menús). Si estem identificant que el nostre navegador fa servir el català com a idioma prioritari, el creador de la web pot fer que automàticament ens ensenyi el contingut en català.

Per exemple la gent del periodico o la vanguardia per exemple podrien fer que independentment de l’enllaç que fem servir per entrar a la seva web ens mostri la pàgina en català per defecte.

També serveix per identificar l’ús del català a la xarxa ja que aquestes dades (que són anonimes) queden registrades als servidors web per fer-ne estadístiques.

O sigui que veieu aquesta barra a la part de dalt del blog, podeu seguir el link i identificar el vostre navegador com a català.

Més informació a la pàgina oficial: navegaencatala.cat

One Comment

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *