Programes de dibuix i edició gratuïts per mac

Per fer retoc d’imatge professional amb Mac necessitareu un programa que suporti capes, transparències i algunes eines més avançades, el problema de tots aquests programes és que són MOLT cars, per això hi ha algunes alternatives lliures o gratuïtes. En aquest llistat us mostro les millors alternatives que he pogut trobar.

Nadius per Mac OSx

Preview

Si voleu fer algun tipus de retoc d’imatge amb un Mac amb programes lliures o gratuits, la cosa està complicada. D’estoc tenim només hi ha el preview, que realment no serveix per fer cap classe d’edició de imatge, encara que si que ens permete fer alguns canvis a les imatges molt útils, per exemple ens permet marcar zones amb colors similars per esborrar fons de imatges i coses per l’estil

Seashore

El seashore que ha millorat molt en les últimes versions ara permet treballar amb màscares, transparències, etc. Es pot descarregar l’ultima versió des d’aquí seashore.sourceforge.net

Paintbrush

Des de fa poc també hi ha el Paintbrush que és un programa de l’estil del microsof paint i que ens permet fer molt tipus d’edició senzill, el programa el podeu trobar aquí.

Multiplataforma

MyPaint

Hi ha un programa molt útil que es diu MyPaint i que funciona molt bé es pot trobar en aquesta pàgina, funciona relativament bé, encara que la versió 1.0.0v3 que és la més actual a dia (12/03/12) és una mica inestable per treballar amb mac.

Pinta

He trobat el Pinta que funciona és dels millors programes per fer edició senzilla i ràpida, molt similar al paint.net. Té dos problemes, el primer és que depen de que tinguem el Mono instal·lat al sistema, i el segon és que el ritme de desenvolupament va molt lent. La pàgina oficial és aquesta (pinta-project.com)

NOTA: No he posat cap captura d’aquest programa perquè requereix instal·lar el mono, i complica la instal·lació.

Gimp

Típicament el programa que us recomanaran és el Gimp el gran problema que te és que la integració amb Mac OSX requereix que tinguem un entorn gràfic addicional sobre el propi sistema del mac os. Això provoca que l’aparença gràfica sigui més dolenta i que a més la integració dels programes sigui pitjor.

NOTA: No he posat captura de pantalla, perquè considero que la instal·lació és massa complicada i la integració no és suficient.

Més informació

Més programes en aquesta pàgina.

La foto que es veu a totes les imatges és la mateixa, de Claudio Alejandro, en aquesta pàgina.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *